Sibiul şi Braşovul premiază voluntariatul

,,Gala pentru Supervoluntari” este un eveniment prin care sunt promovate şi susţinute proiectele de volunatariat din Sibiu şi Braşov, singurul de acest gen din cele două oraşe. Voluntarii, blogger-ii, jurnaliştii, organizaţiile non-profit, şcolile, dar şi firmele care au desfăşurat în anul 2012 activităţi de voluntariat îşi pot înscrie în concurs proiectele, până la data de 9 noiembrie, pe site-ul supervoluntari.ro.19-gala
La fel ca în anii precedenţii, concurenţii pot aplica pentru una sau mai multe secţiuni, din cele 15 existente, grupate în trei mari categorii:
VOLUNTARI: cel mai tânăr voluntar, cel mai vârstnic voluntar, voluntarul anului, coordonatorul de voluntari al anului, voluntar cu idei.
ORGANIZAŢII ŞI PROIECTE: cea mai activă organizație, cel mai bun proiect, cel mai bun proiect extrașcolar, proiecte de voluntariat corporatist, proiecte mobilizatoare de resurse din comunitate .
• PRIETENI (se pot nominaliza sau pot nominaliza pe alţii): jurnalistul anului, sponsorul anului, blogger-ul anului.
O categorie aparte este cea a ,,celui mai simpatic voluntar’’. Va fi un singur câştigator pentru fiecare judeţ, ales pe baza votului online, pe http://www.facebook.com/asociatiacolors, începând cu 11 noiembrie. Pentru fiecare aplicaţie trebuie completat un formular separat, pe care îl veţi gasi pe site-ul concursului.
Proiectul are 2 etape:
• prima etapă de primire a aplicațiilor – se desfășoară până la data de 9 noiembrie
• cea de-a doua etapă de jurizare, între 15 noiembrie și 25 noiembrie.
Câștigătorii vor fi menţionaţi în cadrul evenimentelor de premiere din 29 noiembrie, de la Brașov și 3 decembrie, la Sibiu. În cei patru ani de când acest eveniment a luat fiinţă, s-a dovedit faptul că a fi Om nu are vârstă. Cea mai tânără voluntară premiată a avut 4 ani, iar cea mai vârsnică 90. ,,Totul a început din dorinţa de a premia şi a aduce în lumina reflectoarelor oamenii care au fost aproape de oameni pe parcursul întregului an. Dorinţa s-a materializat curând, când organizaţiile non guvernamentale din Sibiu s-au adunat şi şi-au nominalizat voluntarii sau proiectele, fiecare la categoriile specifice’’, a declarat unul dintre organizatori pe site-ul proiectului.
Evenimentul este organizat de Asociația Colors în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Brașov, Rețeaua CAN Brașov, Inspectoratul Școlar Județean Brașov, Asociația pentru Libertate și Egalitate de Gen Sibiu şi Continental Forum Sibiu.
Pentru infiormaţii suplimentare consultaţi site-ul superivoluntar.ro.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s