În pași de dans la „Balul”

Spectacolul “Balul”, în regia lui Radu-Alexandru Nica, revine pe scena teatrului sibian în 10 ianuarie.

 

Spectacolul spune povestea unei călătorii prin evenimentele din istoria României începând cu anii ’20, până în timpul revoluţiei din ’89. „Balul” este scris după filmul „Le Bal”, realizat în 1982 de Ettore Scola şi după spectacolul cu acelaşi nume, pus în scenă de Théâtre du Campagnol, din Paris.

Călătoria începe din subsolul de azi, amenajat ca bar cu fete dansând la bara și pâruindu-se pe clienți, bișnițari stresați de afaceri presante. Spațiul simplu, ușor afumat, conceput de Helmut Stürmer, cu ușa de intrare plasată în centru, sus, la capătul unei scări abrupt-amenințătoare, nu uzează aproape de nici o schimbare care să nu fie produsă la vedere, prin intervenția directă a actorului. Mese, scaune ușoare, barele de dans în stânga scenei și tejgheaua în dreapta, plus o plasmă largă, pe care curg imagini de jurnal de actualități, sport, fragmente de documentare, sub ochii prostiți și goi ai unor consumatori asurziți de bașii turbulenți ai difuzoarelor, care lovesc în stomac atât scena cât și sala.

Din distribuţie fac parte actorii Diana Fufezan, Gabriela Neagu, Ofelia Popii, Florentina Tilea, Codruţa Vasiu, Florin Cosuleţ, Adrian Matioc, Horia Nicoara, Adrian Neacşu, Cătalin Patru, Viorel Raţă şi Pali Vecsei, care pe parcursul spectacolului schimbă aproximativ o sută de costume. Scenografia este semnată de Helmut Sturmer, iar coregrafia este realizată de Carmen Coţofană.

Spectacolul va avea loc joi, 10 ianuarie, de la ora 19:00, la Teatrul Naţional “Radu Stanca”. Preţul unui bilet este de 20 de lei, redus 10 lei.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s