Legende pe pârtie

Sâmbătă, 12 ianuarie, Arena Platoş Sibiu va găzdui unul dintre cele mai spectaculoase concursuri de snowboard din România. La cursa alpină, vor fi prezente două dintre cele mai cunoscute nume din snowboarding-ul mondial şi naţional, Martin Freinademetz și Andy Fazekas.

Una dintre cele două legende, Martin Freinademetz, un austriac stabilit la Sibiu, s-a urcat pe schiuri prima oară la vârsta de 2 ani, pentru ca la 16 ani să-şi înceapă cariera în snowboarding. Acesta a fost de 12 ori campion naţional în Austria, de cinci ori campion european, de două ori campion mondial şi a câştigat şi titlul de Snowboarder-ul Alpin al anului. „Succesul meu în snowboard mi-a schimbat complet viața. Am reușit să obțin o siguranță materială ce mi-a permis să construiesc diverse proiecte, Red Bull Romaniacs sau, de ce nu, Arena Platoș”, a declarat acesta pentru Tribuna.

Andy Fazekas, cea de-a doua legendă, a dat startul snowboard-ului în judeţul Sibiu. Deşi a început să se dea pe snowboard în 1986, şi-a început cariera profesională în 1995. A fost de 12 ori campion naţional, în 2001 ocupa locul 22 la nivel mondial, iar în 2005 a încheiat pe locul cinci campionatul mondial de bordercross.

Concursul de snowboarding va avea două categorii, în funcţie de tipul plăcii, hard şi soft. Vor exista şi secţiuni pentru fete şi băieţi, iar doritorii se pot înscrie atât pe adresa de email cristina.badiu@arenaplatos.ro sau chiar în ziua concursului, în Apres-Ski, între orele 9-11. Concurenţii vor coborî în perechi, iar în sesiunea de calificări, care va începe la ora 12, fiecare concurent va executa câte două coborâri, iar cei cu cel mai bun timp vor ajunge în semifinale. Finala va avea lor la orele 19, pe noctună.

Sursa: Evenimente.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s