Gradina Zoologică din Sibiu are mai mulţi locuitori

 În ultima luna noiembrie a anului trecut la Grădina Zoologică din Sibiu şi-a făcut apariţia un număr de 20 de noi locuitori. Animalele au fost achiziţionate de la Grădina Zoologică Bucureşti, suma totală achitată de municipalitatea sibiană fiind de 14.087 lei.

Animalele care au îmbogăţit populaţia la Grădina Zoologică a oraşului de pe Cibin au fost transportate în condiţii de siguranţă din Bucureşti. Vorbim aici despre şapte animale şi 13 păsări, respectiv o pereche de mufloni, doi berbeci cu coamă, un ponei femelă, patru păuni, doi iepuri Mara, un papagal Ara, un vultur indian, trei gâşte de Nil şi patru raţe decor. Astfel, pornim în ai cunoaşte mai bine.

Muflonul, strămoşul oii domestice

 Muflonul, numit și oaie sălbatică, este strămoșul oii domestice.Aspectul general al muflonului este asemănător cu al berbecului. Masculul are coarne inelate, puternice și răsucite. Acestea cresc în spirală odată cu vârsta animalului, putând ajunge la 90 cm. Starea de conservare a acestui animal este vulnerabilă. Muflonul a trăit în România în trecut, dispărând într-o perioadă nedeterminată. După mai multe încercări de aclimatizare în secolul XX a fost reintrodus, în primul rând, în Dobrogea, centrul Munteniei, județul Argeș, precum şi în județul Alba. S-a acomodat în special în pădurile din zonele de dealuri joase și coline, precum și în pădurile de câmpie cu umiditate relativ crescută. În ceea ce priveşte hrana muflonului, aceasta este vegetală, constând din ierburi de pădure, lăstari, frunze.

Mufflon-02

Marele Mara

Iepurele Mara sau, binecunoscutul Mara de Patagonia (Dolichotis patagonum), este un rozător de talie relativ mare, ştiut şi sub denumirile de Marele Mara, Iepurele de Patagonia, Porcuşorul de Patagonia sau Cobaiul de Patagonia. El trăieşte în sudul şi în centrul Argentinei, preferând zonele călduroase, acoperite cu verdeaţă. Ca şi iepurii obisnuiţi, Mara de Paragonia preferă să-şi petreacă ziua într-o adâncitură a solului, pe care şi-o construieşte singur. În general, astfel de animale sunt crescute în grădini zoologice sau sunt preferate ca animale de companie. Cei care au fost obişnuiţi de la naştere cu prezenţa omului sunt extrem de sociabili, însă ceilalţi evită socializarea şi devin activi numai în timpul nopţii.

Dolichotispatagonum

Papagalul Ara

Originar din America de Sud, papagalul Ara Ararauna este una dintre cele mai populare păsări crescute în captivitate, datorită faimosului său colorit, abilităţii sale de a reproduce cuvinte, precum şi caracterului său afectuos. Specia este inteligentă, uşor de crescut, jucăuşă şi deosebit de vorbăreaţă, motiv pentru care astfel de animale nu trebuie să fie lăsate prea mult singure.

p_macaw

 În plus, pe lângă acestea, se mai remarcă vulturul indian, o specie pe cale de dispariţie, gâştele de Nil, papagalul Ara care se identifică prin talia sa mare, dar şi raţele de decor care impresionează prin colorit, la fel cum sunt şi cei patru păuni.

 În urma noilor achiziţii, Grădina Zoologică Sibiu numără acum 206 animale din 52 de specii. Pe toate acestea cei interesaţi sau curioşi le pot vedea zilnic între orele 9 17. Preţul unui bilet de intrare este, pentru adulţi, 3 lei, iar pentru copii, studenţi, elevi ori pensionari, 2 lei.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s