Îți spun cine sunt printr-o fotografie

Fotograful Vali Novacovschi în colaborarea cu Crispus Pub vor organiza cea de-a doua ediție a întâlnirii pasionaților de fotografie din Sibiu, pe data de 8 decembrie. Evenimentul are ca scop dezbaterea unor subiecte legate de arta fotografică și promovarea imaginii, altfel decât în mediul online.

Începutul … cine sunt în fotografie

images

Prima ediție s-a desfășurat sub titlul de EXPOSE:U și a avut loc pe data de 17 noiembrie, iar tematica fotografiilor expuse a fost la libera alegere a participanților. ,,Mie personal mi s-a părut foarte bună inițiativa, mai ales că am avut ocazia să cunosc oameni care au aceeași pasiune și lucrează în domeniul fotografiei. Iar expozitia organizată a fost un bun prilej pentru toți participanții de a-și expune lucrările și altfel decât în mediul online’’, a declarant Adrian Bugariu, unul dintre participanți.

Fotografiile expuse au fost prezentate de autorii lor și analizate din punct de vedere al puntelor lor tari și slabe, aducându-se în discuție argumente tehnice.

Radu Stănese, invitat special

Invitatul special al evenimentului a fost Radu Stănese. Pentru cei care nu-l cunosc, este unul dintre cei mai cunoscuți fotografi din țară, membru al Fotoclubului OrizontSibiu şi al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România. De asemenea a colaborat cu reviste ca: Beau Monde, FHM sau Photo Magazin, iar fotografiile sale au fost selectate şi premiate la saloane naţionale şi internaţionale: Molieres sur Ceze (Franţa), Istanbul (Turcia), Macon (Franţa). și altele.

În cadrul primei ediții a ,,Întânirii fotografiilor pasionați de fotografie’’ Radu Stănese a vorbit despre ,,Comunicarea și manipularea fotografică’’, ,,Pasiunea asta a omului de a capta o imagine într-o cutie există se pare din secolul V, înaintea erei noastre. Noi în momentul în care venim la o expoziție e ca și la film, intram intr-o incintă și ne lăsăm manipulați, în speranța că într-adevăr desfătarea, plăcerea estetică va justifica tot demersul. Imaginea aceea, ca să fie artistică, trebuie să convingă emotional în primul rând. Fotografia este artă doar dacă îmi asum intervenția subiectivă în imagine’’, a dezvălui Radu Stănese.

Continuarea … cum să fiu unic prin pozele pe care le fac

211186_561355187213447_2071429279_n

În ediția ce urmează, tema centrală a discuțiilor va fi ” Brandingul fotografic „, despre cum se pot face fotografii bune, în mod constant și cât de important este să avem un stil propriu atunci când le realizăm.

Ca și în ediția precedentă, prelegerea va fi ținută de Radu Stănese. Acesta va încerca să vândă câteva ponturi despre cum poți realiza o fotografie bună, va prezenta noțiuni ce țin de tehnică, cât și de contribuția pe care trebuie să o aibă persoana care realizează poza în cauză. ,,O nuntă, un botez sau o înmormântare trebuie pozată mereu altfel. Fiecare să fotografieze în felul său, să-și creeze un brand, să-și creeze o etichetă, astfel încât clientul atunci când zice da, eu vreau să fac o în mormântare veselă, domnule merg la fotograful ăla, pentru că ăla găsește umor în orice, nu știu cum surprinde, ce prelucrează, cum prelucrează, dar găsește cheia umoristică’’, a mărturisit Radu Stănese, încă din ediția precedentă.

Cerințe și reguli

Regula de bază a expoziției ce va avea loc este ca participanții să realizeze fotografii care să-i reprezinte, iar printre calitățile tehnice pe care trebuie să le respecte se numără: 254/381 mm, 300 DPI, format JPG RGB și nu trebuie sa conțină ramă și logo.

Cei care doresc să participe la acest eveniment, trebuie să-și trimită lucrările până pe data de 5 decembrie, la aderesa de mail exposecrispus@gmail.com.

Expoziția de fotografie va începe de la ora 16:00, în Crispus Pub, Str. Mărășești, Nr. 9, iar intrarea este liberă pentru oricine este interest de subiectul dezbătut, chiar dacă nu se numără printre participanți.

Pentru cei care doresc mai multe informații și vor să-și facă o părere despre ediția precedentă, pot vedea un filmuleț de prezentare pe site-ul:

https://www.facebook.com/IntalnireaPasionatilorDeFotografie

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s