Delimitarea Mării Negre, prezentată la ULBS de Secretarul de Stat în Ministerul Afacerilor Externe al României

             Peste 250 de persoane, profesori şi studenţi de la specializările drept, administraţie publică, ştiinţe politice şi relaţii internaţionale, dar și alți specialiști, s-au adunat în Aula Magna a Facultății de Drept „Simion Barnuțiu” din cadrul ULBS pentru a lua parte la prezentarea realizată de Bogdan-Lucian Aurescu, Secretarul de Stat în Ministerul Afacerilor Externe al României, ce a expus la Sibiu activitatea sa din ultima perioadă.

           Facultatea de Drept „Simion Barnuțiu din cadversității „Lucian Blaga” din Sibiu a organizat vineri, 23 noiembrie, conferința cu tema „Delimitarea maritimă în Marea Neagră”. Aici, invitatul de onoare, Bogdan-Lucian Aurescu, conferenţiar universitar dr. la Universitatea Bucureşti şi secretar de stat pentru afaceri strategice în Ministerul naţională de Justiţie, în perioada 2004-2009, a vorbit despre etapele activității sale care a poziționat România într-o lumină favorabilă. „Este foarte important să începi un proiect și să te ții de el până la capăt. Ca agent al României în fața Curții, e o onoare, dar și o responsabilitate enormă”, mărturisește Bogdan-Lucian Aurescu.

            În deschidere au luat cuvântul mai multe persoane din conducerea ULBS, printre care se numără prof. Constantin Oprean, preşedintele Senatului Universității, prof. Ioan Les, precum și prof. Călina-Felicia Jugastru, decanul Facultăţii de Drept, și lector dr. Laura-Maria Crăciunean. „S-a discutat despre singura cauză contencioasă pe care Romania a avut-o la Curtea Internaţională de Justiţie de la Haga, respectiv Delimitarea maritimă în Marea Neagră (Romania c. Ucraina)”, spune aceasta din urmă.

          În acest sens, în cadrul evenimentului, au fost prezentate, în detaliu, etapele şi activităţile desfășurate de echipa care a reprezentat România în fața Curţii Internaţionale de Justiţie, fiind vorba de  procesul care a durat mai bine de 4 ani, la finalul acestuia, prin hotărârea pronunţată la 3 februarie 2009, fiindu-i recunoscute României drepturi suverane de exploatare pentru o suprafaţă de 9.700 de km pătraţi platou continental, adică 79,34% din zona în dispută cu Ucraina.

           Conferința „Delimitarea maritimă în Marea Neagrăs-a desfășurat sub egida „Dialogurile ULBS”, stârnind curiozitatea atât studenților instituției, cât și profesioniștilor în domeniu.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s