Sibiu Dancing Days

Un maraton studenţesc de spectacole de dans va avea loc weekend-ul acesta, 24-25 noiembrie, începând cu orele 19, la Casa de Cultură a Studenţilor din Sibiu, maraton în cadrul căruia vor putea fi urmărite cele mai bune formaţii de dans din marile centre universitare ale ţării.

Secţiunile admise în cadrul maratonului sunt:

  • dans contemporan care include baletul modern, show revue (dans teatral, comic, însoţit de cântec), dans modern după curente muzicale şi coregrafice noi, teatru-dans şi dans cu soluţii inovatoare şi inedite
  • secţiunea street-dance care include hip-hop, popping, looking, new style, breakdance, tutting, vogueing
  • secţiunea de dans de caracter – dansuri folclorice ale altor ţări sau dansuri proprii stilizate şi aduse la perfecţionare, dansuri tribale sau de ritual.

Sursa foto: www.google.ro

                 Cine urcă pe scena şi ce se poate urmări?

Compania de Dans Microbis va reprezenta Centrul Universitar Sibiu şi va urca pe scenă cu ultimele două producţii de spectacole: „Ultima îmbucătură de dragoste” şi „Hurem condiţia umană”, ambele înscrise la secţiunea de dans contemporan. Doi dintre cei mai talentaţi dansatori de la Microbis vor urca pe scenă şi în spectacolul care a reprezentat România în această vară la Festivalul Internaţional de Dans din Macao, China, alături de Compania Elegance din Iaşi. Tot la secţiunea de dans contemporan, vor mai putea fi urmărite spectacolele „Iubire imposibilă” al formaţiei Exotic Dreams din Braşov şi „1+1=3” al formaţiei Jump In din Cluj, câştigătoarea de anul trecut a festivalului de dans.

Cei care au o pasiune pentru dansul de stradă vor putea urmări spectacolul intitulat „Cutia cu Iluzii” al formaţiei Academic Star din Ploieşti. Un spectacol plin de ritm şi culoare se anunţă a fi şi cel prezentat de Compania de Dans Spektar din Kraljevo, Serbia.

Maratonul “Sibiu Dancing Days” este organizat de Casa de Cultură a Studenţilor din Sibiu împreună cu Universitatea “Lucian Blaga” şi va avea loc în perioada 24-25 noiembrie, începând cu orele 19:00, iar intrarea este liberă.

Sursa: Evenimente.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s