Ingress – Jocul AR de la Google

Ingress

Ingress este noul joc de tip MMO lansat de Google, in care realitatea augmentata este pe primul loc si care este construit in cadrul misteriosului proiect Niantic. Jocul combina mitologia cu o poveste detaliata de fundal si este surprinzator de complex pentru o aplicatie mobila.

Ingres a fost lansat in urma cu doar cateva zile in stadiu Beta, cu acces restrictionat. Astfel, cei care doresc sa fie printre primii care arunca o privire asupra jocului trebuie sa se inscrie cu adresa de e-mail, pe care vor putea primi –sau nu– un cod de activare al contului de Beta Tester.

Ingress in-depth hands-onIn ceea ce priveste primele impresii asupra gameplay-ului, este imposibil sa nu remarcam impactul puternic asupra bateriei, mai ales daca perioada de joc este una indelungata. Astfel, intr-un interval de joaca de 4 ore, cei de la Phone Arena au trebuit sa incarce telefonul –un Galaxy Nexus– de doua ori, din cauza ecranului, a conexiunii de date si a GPS-ului.

Asa cum am mai spus, jocul vine cu o poveste destul de amanuntita, dar pe care utilizatorul va trebui sa o descopere de pe site-ul Niantic Project. Din misiunile de antrenament intelegem ca exista niste fiinte numite Shapers, care isi fac aparitia prin portaluri. Portalurile sunt locuri in care utilizatorul poate colecta Materie Exotica(XM) si alte resurse.

Una din marile lacune ale lui Ingress este lipsa de context, cea care il face pe jucator sa ia decizii oarecum aleatorii.

PREZENTARE

Ingress in-depth hands-on

Pentru cunoscatori, interfata jocului seamana foarte mult cu cea din TRON, cu un fundal intunecat si contururi albastre. Primul impediment este acela ca harta din joc nu arata numele strazilor din imprejurimi, iar utilizatorul trebuie sa se descurce „orbeste”.

Calitatea sunetului este surprinzator de buna, combinandu-se cu ambianta, iar joaca pe timpul noptii in combinatie cu interfata te fac sa te simti ca un agent secret. Sectiuna de noutati poate fi setata sa primeasca atat stiri din toata lumea, cat si numai dintr-un perimetru delimitat.

Meniurile sunt usor de navigat si accesul la resursele colectate este, de asemenea, facil. De asemenea, pe harta globala se poate observa care este procesul de ocupatie al Rezistentei si Iluminatilor, cele doua clase pe care jucatorul le poate alege la inceput. Exista si o sectiune de recrutare, dar pe care Google nu a activat-o deocamdata, astfel ca jucatorii nu isi pot invita prietenii.

GAMEPLAY

Ingress in-depth hands-on

Pentru moment, actiunile principale pe care utilizatorul le poate face este sa revendice Portaluri sau sa creeze unele noi. Zonele metropolitane contin deja o multitudine de Portaluri, in timp ce suburbiile nu se bucura de un numar prea mare. Totusi, jucatorul poate face o poza pe care mai apoi o poate trimite pentru a sugera crearea unui Portal nou, locatie care va trebui intai acceptata de Google.

Pentru a revendica un Portal, jucatorul trebuie sa plaseze un Rezonator pe acesta, dar situatia devine dificila daca portalul este deja detinut de inamic. Rezonatorii adversi trebuie distrusi in totalitate pentru a putea cuceri Portalul. Aceasta operatiune este inca destul de usor de realizat, dar va deveni tot mai dificila pe masura ce jocul capata adepti. Portalurile detinute trebuie legate intre ele, dar aceasta munca poate fi una asidua, daca jucatorul opereaza de unul singur.

Ingress in-depth hands-on

Daca primii pasi pe care un jucatori trebuie sa ii faca sunt colectarea resurselor, calatorirea si capturearea Portalurilor, odata cu trecerea la nivelul 2, jocul se transforma intr-unul de strategie, in care singura sansa de izbanda este munca in echipa, pentru a ataca si fura Portalurile inamicilor, dar si pentru a le mentine pe cele deja aflate in posesia echipei.

CONCLUZIA

Ingress in-depth hands-onPer ansamblu, jocul este unul reusit, dar avand o singura mare problema: acuratetea conexiunii GPS din orasele mari, unde semnalul poate fi blocat de cladirile inalte, facand astfel dificila interactiunea cu un Portal. In zonele mai deschise, acest aspect nu va fi o problema, dar in zonele impanzite de cladiri sau arbori, jucatorul va avea nevoie de mult timp si rabdare.

Spre deosebire de alte jocuri ce se bazeaza pe realitatea augmentata, Ingress iti ofera mai multe motive de a continua sa il joci, mai ales ca umbland prin oras, poti afla mai multe despre acesta, deoarece Portalurile sunt locuri foarte cunoscute.

Potentialul acestui joc este urias, cu o imensa posibilitate de a evolua, mai ales pentru ca leaga intre ei utilizatorii din lumea intreaga. MMO-urile (masive multiplayer online game) au nevoie de mult timp, multi jucatori si o comunitate bine inchegata, dar pentru moment, numarul celor care pot accesa realitatea augmentata prin intermediul Ingress este limitat, tocmai pentru a descoperi bug-urile ramase si pentru a face ultimele retusuri.

Jocul poate fi descarcat de pe Google Play, de pe orice dispozitiv cu Android compatibil.

TRAILER

SURSA: Phone Arena

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s